Ons Team aan het woord
Leer enkele van onze gepassioneerde teamleden kennen,
die er elke dag trots op zijn om ambachtelijk te koken.
Leer enkele van onze gepassioneerde teamleden kennen,
die er elke dag trots op zijn om ambachtelijk te koken.
“Ik werk hier nu 20 jaar met heel veel plezier. De tijd is voorbijgevlogen omdat ik hier heel veel verschillende dingen heb gedaan en ik onderdeel uitmaak van een gezellig team. Wat zeker heeft geholpen om al die tijd met plezier naar mijn werk te gaan is de variëteit aan werkzaamheden doordat iedereen alle taken binnen de keuken moet kunnen uitvoeren en we daarom vaak wisselen van werkzaamheden.
Ik heb zelf de koksopleiding gevolgd en me daarna gespecialiseerd in dieetkoken. Het grappige wil dat ik me nu juist veel bezighoud met desserts als parfaits en moussen, iets wat niet helemaal strookt met mijn opleiding. Het maakt me enorm trots dat onze desserts in restaurants door het hele land worden gegeten en mensen daar enorm van genieten, dan denk ik; “Yes, die toetjes maken wij.”
“Ik werk nu al ruim 6,5 jaar bij Content Food Group als Sous Chef, verdeeld over twee periodes. Hiervoor heb ik 13 jaar als beroepsmilitair gewerkt, waar ik al mijn koksdiploma’s heb behaald. Bij Defensie heb ik eerst in de verbindings- en medische dienst gewerkt voordat ik mijn passie voor koken volgde en de keuken in ben gedoken.
Ik houd van de kunst om vers en smakelijk eten te bereiden voor grote groepen, want iedereen verdient lekker eten! Bij Content Food Group geniet ik van de veelzijdigheid en afwisseling van het werk. Bovendien werken we hier alleen met verse ingrediënten om heerlijke ambachtelijke maaltijden zoals stampotten of de “blauwe hap” te bereiden. Waar ik het meest trots op ben, zijn de maaltijden die we voor senioren maken, omdat we dagelijks zo veel mensen van lekker gezond eten kunnen voorzien! We proberen er echt iets moois van te maken, en 99,9% van de tijd lukt dat.”
Vijf jaar geleden ben ik bij Content Food Group komen werken omdat ik enerzijds op een hoog niveau wilde blijven koken, maar anderzijds de werktijden in de horeca beu was. Ik wilde meer tijd doorbrengen met mijn gezin, vooral in de weekenden. Gelukkig is dat beide gelukt!
Als bedrijfsleider en Chef-Kok ben ik verantwoordelijk voor veel meer dan alleen de keuken, en de diversiteit in mijn werk spreekt me aan. Wij bieden een mooie werkplek voor koks met zowel basiskennis als ervaring op hoog niveau. Bij Content Food Group kan iedereen zijn talent kwijt.
Ik ben trots op hoe goed ons merk Chef Tournant de professionele keukens bedient en écht een oplossing biedt aan restaurants voor de uitdaging dat veel koks, zoals ik, niet meer langdurig en intensief in de keuken willen staan. We bieden niet alleen hoge kwaliteit, maar ook praktische oplossingen voor chefs, door chefs. We denken na over hoe we eten zowel gebruiksvriendelijk als lekker kunnen maken.”
“Ik werk al vanaf het prille begin bij Content Food Group, sinds februari 2001, toen het nog Catering Content heette. Ik werkte samen met de oprichter, Peter, in de keuken van een bejaardenhuis in Eersel en ben met hem meegegaan. Nu, 23 jaar later, ben ik nog steeds hier met plezier. Ik heb altijd een fijne tijd gehad met mijn collega’s en kreeg de flexibiliteit om tijdens schooluren van mijn kinderen te werken. Bovendien woon ik vlakbij en kan ik lekker op de fiets naar mijn werk.
Waar ik het meest trots op ben, zijn de maaltijden voor de senioren, dat is echt mijn dingetje. Het is afwisselend werk, met verse producten en lekkere gerechten maken. Elke dag de maaltijden mogen verzorgen voor de senioren is gewoon heel mooi en dankbaar.”
“Na jarenlang in een restaurant te hebben gekookt, net onder sterrenniveau, ben ik vanwege de werktijden bij een slagerij gaan werken. Als gediplomeerd zelfstandig werkend kok (afgestudeerd aan de SVO Vakopleiding Food in Houten) bleef de echte keuken toch aan me trekken, en toen kwam Content Food Group op mijn pad.
Bij Content Food Group vond ik een kleinschalig bedrijf bij mij om de hoek, met fijne, nuchtere collega’s, dat mij “normale” werktijden kon bieden. Hierdoor kan ik naast mijn werk als kok ook nog veel leuke dingen doen met familie en vrienden. Thuis kook ik namelijk ook erg graag voor mensen en heb daar een bijna professionele keuken voor. Of het nu werk is of privé, ik word gewoon heel erg blij van met eten bezig zijn!”